Yakov Mirochnik

Yakov Mirochnik

Sunday, May 29th, 1932 - Wednesday, June 24th, 2020
Recommend this to your friends.
Share via:

Sign in to the Family Interactive Login

The Family Interactive feature enhances An Amazing Life. Authorized family members can securely access their loved one's memorial website settings at any time.

Share Book of Memories with a Friend

Please enter the name and email details so that we can send your friend a link to the online tribute. No names or addresses will be collected by using this service.

Email Sent

Your email has been sent.

To share your memory on the wall of Yakov Mirochnik, sign in using one of the following options:

Sign in with Facebook

OR

Sign in with your email address

Your condolence has been posted successfully

Provide comfort for the family by sending flowers or planting a tree in memory of Yakov Mirochnik

No Thanks

Contact Funeral Home

Please enter your question or comment below:

Email Sent

Your email has been sent.

Yakov's Tribute Fund

  •  Full Name
  •  Initials
  •  Anonymous
By continuing, you agree with the terms and privacy policy.

Yakov's Tribute Fund

There may be a delay while processing. Please do not click the back button or refresh while a payment is processing.

Obituary

Yakov Mirochnik, age 88. Beloved husband o Larisa Boyarskaya; cherished father of Elena (Vitaly) Slobodsky; loving grandfather of Svetlana; dear brother of the late Victor (survived by Tatiana) Mirochnik. A private graveside funeral is necessary, however family and friends that can’t attend can view the funeral Monday June 29th, 2020 at 1 PM on Yakov's webpage on www.mitzvahfunerals.com live, or any time after the funeral. Info Mitzvah Memorial Funerals, 630-MITZVAH 630-648-9824
Read Less

Sign Up for Notifications

Receive notifications about information and event scheduling for Yakov
  • Service

    Monday, June 29th, 2020 | 1:00pm
    When
    Monday, June 29th, 2020 1:00pm
    Location
    Private family service-Live web cast available below
    Address
    see video below
    Notes
    Please sign the "Memory Wall"

Condolences

We encourage you to share your most beloved memories of Yakov here, so that the family and other loved ones can always see it. You can upload cherished photographs, or share your favorite stories, and can even comment on those shared by others.

Private Condolence
DL

Darina and Sam Lumar

Posted at 07:26am
Yasha, we miss you. Hard to find words to describe our sadness. When I was in 5th grade you were helping me with mathematics. It was only 60 years ago. I could never make salted herring and salmon to be as good as yours. I remember in Odessa, we always celebrated big Holidays and big Birthdays together. Aunt Tanya was an amazing cook and Sam absolutely loved your "Yakov" brand "vodka". Larisa, Lenochka, Vitalii, Svetochka we are morning with you. Yashenka, rest in peace. We love and miss you very much. Darina, Sema
SK

Samariy Kogan

Posted at 06:28pm
Майя Грушко & Самарий Коган
Ушёл из жизни Яша Мирочник, и с ним ушла часть нашей жизни. Мы познакомились 55 лет назад, когда вместе поселились в одном доме на 6-й станции Большого Фонтана Одессы. И пошла наша общая жизнь со всеми радостями, заботами и горестями. И мы знали, что всегда найдём поддержку и помощь у семьи Мирочников. Кроме прекрасного впечатления , которое производил Яша, как человек, вспоминаются некоторые случаи общения с ним.
Спокойствие и изобретательность Яши дополняли энергичность и напор Лорочки. Она часто ездила в командировки и в эпоху всеобщего дефицита привозила много оборудования для дома, которое Яша должен был терпеливо и спокойно приспосабливать. Я ему в этом сочувствовал, а он это делал с радостью и удовольствием. Во время сухого закона Яков построил самогонный аппарат, который явно был произведением искусства. Когда семья уезжала, он передал этот антиквариат мне, а я передал его истинному ценителю.
Когда Яков и Лора уезжали в США, мы провожали их на вокзале и казалось, что мы никогда уже не увидимся. Но в 2001, когда мы приезжали в гости в Чикаго, мы встретились, были в их доме за большим столом и, конечно, помним знаменитые Яшины пирожки. В следующий раз мы встретились с Яшей в 2008 году, когда мы уже жили в США, на парти, которое устроила Лена в честь годовщины приезда Америку.
До сих пор мы храним присланные Яшей советы по организации нашей жизни в США, а у Майи есть папочка с Яшенькиными рецептами плова, изготовления брынзы, пирожков, засолки лосося и пр.
И вот вчера мы видели похороны, это наша последняя встреча с Яшей, и навсегда он останется с нами.

JP

Janna Perlovsky

Posted at 03:26pm
Дядя Яша....

Лена Калмыкова

Posted at 11:42pm
Ушёл большой друг нашей семьи, любимый тремя поколениями. Он останется в нашей памяти человеком с острым, веселым взглядом и насмешливой улыбкой настоящего одессита. Человек, внешне похожий на писателя Иссака Бабеля, не уступал ему в остроумии, потрясающемся таланте рассказчика и интеллигентном отношении к людям. Его помощь нашей семье в первые годы эмиграции была значительной. Его доброта, искренность и готовность помочь восхищала меня и моих близских.Мы были близкими по духу людьми и согреты его теплом и добротой. Он был примером преданности своей семье и человеческого мужества.Светлая память дорогому Яшеньке, он всегда будет в наших сердцах.

Anna Goldberg

Posted at 11:25pm
Ушёл из жизни прекрасный, светлый человек. Он прожил красивую, наполненную жизнь в кругу своей замечательной семьи и хороших добрых друзей. По-настоящему одарённый человек, он был талантлив во всём: будь то работа, сочинение стихов или знаменитые «яшины» пирожки. Мы навсегда запомним его добрый юмор и мягкую улыбку. И Яша, и Лора всегда говорили, что считают нас членами своей семьи. Мы гордимся этим. Это нас глубоко трогает, потому что мы всегда относились к ним так же. И теперь мы скорбим так же глубоко, потому что потеряли очень близкого человека, родного по духу, по отношению к жизни, по человеческой стойкости. Да, Леночка, ты права, всё это никуда не ушло вместе с папой. Это навсегда остаётся с вами. Он сделал для вас всё, что мог .Теперь он будет оберегать вас оттуда. В эти дни глубокой боли пусть печаль ваша будет светла Он этого заслужил Вечная и добрая ему память!

Боря и Шура Гольдберг с девочками: Полиной, Аней и Ирочкой.
(Когда мы «наезжали» на Полину, Яша говорил: «Не ругайте её. Ей надо всё прощать за то, что она красивая.» Мой дорогой! Он был прав, как всегда.)
Loading...

Photos & Videos

Photo Album

Upload up to 10 images at a time, max 8MB each

Tribute Video

Webcasting

Sometimes extenuating circumstances make it difficult to attend a service. Memorial webcasting gives family and friends the opportunity to view a service live, online, from anywhere.

This event may be open-casket and the livestream may contain views of the deceased.